Frihet möter frihet

I hela mitt liv har jag varit rastlös. Och rastlösheten har kurerats med nytt jobb, ny kunskap, ny kompetens eller ny bostad. Det är den röda tråden i mitt liv. Det är först nu, de senaste åren, som jag landat och funnit lugn. Det är först nu jag insett att ett nytt jobb t.ex. inte tillfredställer min rastlöshet. Andra söker materialism, titlar, kärlek. Och ingen av oss blir någonsin tillfredställda. För vi vill hela tiden ha nytt eller mer! Jag har saktat ner, downshiftar, tar mig tid. Och för första gången i mitt liv är jag tillfreds. Ingen av oss kommer någonsin hitta tillfredställelse utanför oss själva. Det är först när man tittar inåt som det verkligt spännande börjar.

11846687_879563585425257_4599044794720539998_n

Detta betyder inte att jag tänker luta mig tillbaka och invänta döden om si eller så många år. Det innebär det jag säger. Jag är tillfreds där jag är just nu. Men som den hungriga frihetssjälen jag är kommer alltid mitt hjärta behöva ut. Jag tittar på husbil. För att kunna ta mig ut i älskad natur och stanna där i dagar, kanske veckor. Det finns vanar som är inredda för detta ändamål s.k. plåtisar. Så jäkla häftiga. Jag kommer förmodligen leva på vatten och bröd de närmsta åren så att jag kan inhandla detta mobila hem. Och den måste vara vinterbonad. Med den lila kajaken på taket förstås!

poessl-636-1Vad sägs? En pössl!

 

Jag har en kollega på jobbet. Han jobbar natten. Jag har alltid känt att ”det finns något där”, att ”där är mer än ögat ser”. Han och hans sambo har en aussie, precis som jag. En dag bestämde vi att vi skulle träffas så att hundarna fick leka. Sagt och gjort. Idag gav jag mig av till dem. Tyvärr var hans sambo i skolan så henne fick jag inte träffat idag. Hundarna däremot lekte som aussies gör. Springa och skälla. Nonstop. Vi var ute säkert 1 timme med dem. De bor i ett torp. Inga grannar. Skog och åkrar. Så jäkla fint. Väl inne gick jag husesyn. Trägolv och kaminer. Både på undervåningen och övervåningen. Så mysigt. Men det var när jag fick se deras sovrum som mötet skedde. Uppe på takstolarna under nocken låg 3 st surfingbrädor! Vem har surfingbrädor under taket? Bara människor som värdesätter friheten högts! Frihet mötte frihet! Och ett samtal som aldrig slutade tog vid.

12042943_771625336297457_795967549858418418_n

Vi fikade i köket. De hade köpt vegankanelbullar! Bara det! Jag blir så tacksam så det är löjligt. Inte så mycket för bullarnas skull utan för att de verkligen ville att jag skulle känna mig välkommen. Det var liksom omtanken. Han berättade om deras folkabuss. Deras resor i den. En gång bestämde de sig för att åka till Danmark och surfa. De hamnade i Spanien! Asså! Jag berättade om mina tankar om en plåtis. Jag visade bilder på blocket. Om kajak. Vi pratade i mun på varandra. Vi snackade frihet i 3 timmar. Vi var inte klara ens när jag reste mig och sa att jag måste åka nu. På vägen ut ur köket började jag prata igen och vi blev stående i ytterligare flera minuter. Han gav mig olika youtube-förslag på äventyrare och andra galna människor. – Vilken adrenalinkick det var att snacka med dig, sa han. Och då var det ändå han som levererade de mest hisnande historierna!

11060904_10153199067472863_7940035348986661882_n

Våra drömmar spinner vidare. De äger ett torp idag. Jag hyr ett litet hus. Idag är vi här. Men var är vi imorgon? Bara vetskapen om att vi inte är fast gör att vi klarar av att stanna. Nästa gång vi ska träffas blir det hemma hos mig. Det var inte bara han som fick en adrenalinkick idag. Jag seglar fortfarande omkring likt en drake i skyn. Blodet kokar och hjärtat dansar. Frihet mötte frihet och vilken reaktion det blev…fortsättning följer…!

Namaste

Pia