Om Pia Gustafsson

Pia Gustafsson

Utbildningar:

  • Kvalificerad yrkeshögskoleexamen i ledarskap
  • Dipl.mental coach
  • Cert.livscoach
  • Dipl.stresscoach
  • Dipl.mindfulnessinstruktör
  • Cert.qiandning qigonginstruktör

Pågående utbildning:

  • Personalvetare med fil kand i psykologi
  • Livet

”You are not stuck where you are unless you decide to be.”

– Dr Wayne Dyer

Min bakgrund

Jag har egentligen aldrig stått still. Utveckling och förändring har alltid varit en del av mig. Jag flyttade hemifrån vid 16 års ålder när jag började studera på gymnasium på annan ort, året därpå flyttade jag till ny ort för att studera färdigt. Något år senare reste jag utomlands på jobb. Jag har gått utbildningar, jag har flyttat en del och bott i olika delar av landet, bytt jobb en hel del, haft eget företag under 7 år, testat mina vingar på olika sätt och sett tre barn växa upp. Den röda tråden i mina yrkesval har på ett eller annat sätt alltid varit i en relationsbyggande roll. Sedan 2014 hjälper jag människor i deras förändringsprocesser. Det är ett härligt kreativt och inspirerande arbete.

Min livsstilsförändring

2011 sa jag upp mig från ytterligare ett jobb och lämnade en relation. Jag visste inte då, men mitt livs största inre och yttre resa tog sin början det året. Jag började plugga ledarskap och fick en insyn i mina styrkor, svagheter, förmågor och värderingar. Min önskan om ett enklare och friare liv ledde till att jag började sälja av mitt bohag och mina ägodelar. Vad denna utveckling skulle leda till hade jag vid den tidpunkten ingen aning om. Jag visste bara att livet då kändes oinspererande, att jag inte riktigt levde sant mot mig själv.

Det ena ledde till det andra och 2014 var det dags att dra upp bopålarna från 18 år i Västerås och att flytta hem till Bohuslän igen. Baserat på mina egna värderingar, önskemål och egentliga behov skapade jag mig en ny identitet. Jag skalade av både på ett inre och yttre plan och skapade mig ett enklare liv med mindre stress och konsumtion till förmån för större livskvalitet och mer tid för det som var värdefullt för just mig. För första gången i livet kände jag mig helt sann mot mig själv. Mitt liv idag är som holistisk livstilscoach, downshifter och som ägare till ett tiny house on wheels. 

Min livsfilosofi

Jag lever mitt liv ur ett holistiskt synsätt. Mitt sinne, min kropp och min själ är olika delar som tillsammans påverkar varandra och är en enhet. Mitt förflutna har tagit mig dit jag är idag och jag är medveten om att nuet är det enda som räknas. Samtidigt som jag respekterar mina egna behov och önskemål respekterar jag också både de människor som står mig nära och helt okända. Att meditera, yoga, qigonga eller be är en del av min vardag. Jag är andlig, intuitiv och klarkännande. En holistisk livstil är ett sinnestillstånd men också en fysisk livstil.  Den fysiska delen av min livstil innebär löpning och mat. Jag springer flera gånger i veckan. Min mathållning är vegansk och består till stor del av färsk frukt och grönt.

För mig är det viktigt att äga min tid. Att bo litet frigör tid. Sättet jag arbetar på frigör också tid. Sen är det också viktigt att känna att min yrkesroll är något jag skulle utföra även om jag inte fick betalt. Yrkesrollen/rollerna ska kännas viktiga, roliga och vara utvecklande. Jag har alltid varit en frihetssjäl. Jag brinner för personlig utveckling och idag studerar jag också till personalvetare, med psykologi som huvudämne. Jag tror på att göra sådant som är roligt och kreativt. För min del är det att skriva, vistas i naturen, resa, leva spirituellt, ta hand om och vistas i mitt mikrohus, gå på konserter, utvecklas/lära nytt samt umgås med vänner. Jag inspireras av nya sätt att se på yrkesliv och livsstil och på tankar kring tid och livskvalitet.

Människor som vänder sig till mig önskar alltifrån ett liv med större frihet och mer tid att förvalta som de själv önskar till hjälp med kommunikation i relationer samt yrkesfrågor. Allt som har med livet att göra kan dyka upp i våra samtal. Jag finns där som stöd och ett bollplank, ger rådgivning och agerar mentor men framförallt som coach genom förändringsprocessen.

Instagram

Jag använder mitt Instagram flitigt. Följ mig gärna.