Vad ger du bort?

Det du har är det du kan ge utav. Självklart, eller hur? Du kan inte ge bort blommor till någon om du inga blommor har. Du kan inte ge kärlek om du inte har kärlek. Vad är det du ger bort till människor? Ta en ordentlig titt på dig själv. För det är kanske inte det du tror att du ger bort som du ger bort, det är snarare känslan som stannar kvar hos andra som är gåvan du ger bort.

Se dig omkring, se människorna du omger dig med. Familj, vänner, kollegor, främlingar osv. Hur brukar de uppträda gentemot dig. Får du leenden och härlig känsla i magen av dem? Får du dem att må bra, skratta, le? Eller brukar människor bli arga? Ledsna? Upprörda? Rädda? Obekväma?

Det du ger får du tillbaka. Ett kanske slitet uttryck men ändå så sant. Det du ger får du tillbaka. Och det du fokuserar på växer. Det du är – är det du upplever i vardagen. Så, vem är du? Ta en ordenligt titt och rannsaka dig själv. Ser du världen som fientlig och en ständig strid är det också det som du kommer att uppleva och det som du till största del kommer att ge av dig själv. Fientlighet betyder alla negativa känslor vi kan uppbringa, vilka alla har sin grund i rädsla i någon form.

Lever du istället i en vänlig värld är det den världen som manifesteras i ditt liv. Och det är den världen som avspeglas i allt du tänker, säger och gör. Vilket i sin tur reflekteras i andra människors uppträdanden mot dig. Titta på olika livsområden: jobb, familj, fritid tex. Du förhåller dig kanske olika till de här människorna. Varför? Dina familj älskar dig eftersom du är en kärleksfull familjemedlem. Dina kollegor däremot kanske när andra känslor. Av den enkla anledningen att det är vad du ger dem. När du nu håller på att rannsakar dig själv över hur människor i din omgivning uppträder gentemot dig kan du ju samtidigt passa på att reflektera över varför du själv ger bort olika gåvor beroende på vilket livsområde du befinner dig i. Varför? Om det nu är så, vill säga, att du ger bort olika gåvor.

Hur andra människor bemöter dig är en klar indikation för vad du ger till andra. Vill du ha mer av vänlighet i ditt liv får du börja med dig själv. Mer lugn? Ge lugn. Respekt? Ge respekt. Leenden. Le. Hur var det nu? Fientlig värld…eller vänlig?

Med handen på hjärtat, vad ger du bort?

Allt gott

Pia